Anmälan om försäljning av folköl, elektroniska cigaretter och tobaksfria nikotinprodukter

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Välkommen att anmäla försäljning av:

- Folköl

- Elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare

- Tobaksfria nikotinprodukter 

Här kan du som ska bedriva försäljning eller servering av folköl eller försäljning av elektroniska cigaretter eller tobaksfria nikotinprodukter anmäla din verksamhet. Du kan inte anmäla mer en ett försäljningsställe samtidigt i e-tjänsten. Vill du anmäla försäljning för flera olika försäljningsställen, får du skicka in flera separata anmälningar.

Du som skall bedriva detaljhandel med folköl, e-cigaretter eller tobaksfria nikotinprodukter ska utöva egenkontroll över både försäljningen och din hanteringen av produkterna till kund. 

Egenkontrollprogrammet skall vara utformat på så sätt att den är utformad efter just er verksamheten. I egenkontrollprogrammet ska du beskriva vilka rutiner verksamheten har för att följa lagen. I anmälan om försäljning till Kalmar kommun ska du bifoga egenkontrollprogrammet. 

För mer information se nedan:
Folköl, tobak, e-cigaretter, tobaksfria nikotinprodukter och läkemedel

Ansök via e-tjänst
När du företräder ditt företag så kan du använda din e-legitimation för att logga in i e-tjänsten. E-legitimationen visar vem som gör anmälan. I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt eller det företag du representerar manuellt. Om du inte är firmatecknare i det bolag du representerar behöver du bifoga en fullmakt med ansökan som visar att du äger rätt att företräda bolaget i sin anmälan.

Ansök via blankett
Vill göra din anmälan via blankett direkt i din dator. Måste du skriva ut blanketten och underteckna den. Om du inte är firmatecknare i det bolag du representerar behöver du bifoga en fullmakt med ansökan som visar att du äger rätt att företräda bolaget i sin anmälan. Skicka därefter anmälan till:

Mottagare:
Kalmar kommun
Socialförvaltningen 
Box 834
391 28 KALMAR

Besöksadress:
Fabriksgatan 31, plan 2

Kontakt:
Bo Johansson
Alkohol- och tobakshandläggare
010-35 23 228
bo.johansson_1@kalmar.se


 

Erik Sandell
Alkohol- och tobakshandläggare
010-35 23 227
erik.sandell@kalmar.se

 

Information om behandling av personuppgifter:
Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter läs på www.kalmar.se/integritetspolicy.

 

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa