Råd och stöd till dig som upplevt våld i nära relation

LÄS MER

Du kan få stöd och hjälp av socialtjänsten om du

  • känner dig rädd för eller hotad av någon som står dig nära
  • om du har blivit utsatt för någon form av våld, nyligen eller tidigare i livet
  • är eller har varit utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck

Socialtjänsten kan hjälpa dig med stödsamtal och behandlande samtal om du är eller har varit utsatt för våld i nära relation. Stödet utformas efter dina behov och kan även vara skyddande insatser. Du kan få hjälp i en akut kris men också för att bearbeta våld som skett i tidigare relation.

Via den här tjänsten har du möjlighet att komma i kontakt med en handläggare för att ställa frågor om stödet som kan erbjudas och boka tid för en första kontakt via telefon eller e-post. Vi har sekretess gällande de uppgifter som du lämnar till oss.

Under kontorstid kan du också nå socialtjänstens handläggare via kontaktcenter tel 0480-450000.

Om du befinner dig i en akut nödsituation: ring 112. 

OBS! Om du behöver komma i kontakt med social jour, gällande ett akut ärende utanför kontorstid, ring 020-45 39 00 eller klicka på följande länk:
https://kalmar.se/omsorg-och-stod/socialjour.html

Vad händer sedan?

En socialsekreterare kommer under ordinarie kontorstid att ta emot ditt meddelande och återkommer så snart som möjligt till dig. Det kan dock dröja upp till två arbetsdagar innan du får svar. Om du har akuta behov behöver du därför höra av dig via telefon.  

För att vi ska ha möjlighet att kontakta dig behöver du lämna telefonnummer eller mejladress där vi kan nå dig. Ange gärna vilka tidpunkter det eventuella är lättast att nå dig.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa