Strandstädarkarta

LÄS MER

Visst är det tråkigt när man kommer till stranden eller tar en promenad längs vattnet och stöter på skräp? Därför testar vi nu ett nytt sätt att se till att vår kust även fortsatt ska vara skräpfri. I vår nya e-tjänst strandstädarkartan kan du markera om du stöter på skräp på våra stränder eller vid vattnet.

Använd kartmarkören för att visa var skräpet finns och markera något av nedanstående val för att berätta för oss vad som behöver göras.

Städat och klart!
Har du städat en strand och fört bort skräpet kan du markera det för att meddela oss. Fyll i formuläret och skicka in. Bra gjort!

Hämtbehov
När du städat en strand, ska skräpet sorteras och lämnas vid närmaste återvinningsstation. Saknar du möjlighet att själv frakta bort skräpet välj ”Hämtbehov”. Fyll i formuläret och var noggrann med att beskriva var skräpet är placerat med text så att vi kan hitta det. Om skräpet ligger på kommunal mark så hämtar vi på Kalmar kommun det så fort vi kan. Om skräpet ligger på privat mark kan vi behöva prata med markägaren i första hand.

Städbehov
Om du ser en nedskräpad strand och själv inte har möjlighet att städa den kan du meddela oss det. Fyll i en kort beskrivning om omfattning på skräp och bifoga bilder på stranden.

Stort tack för att du hjälper oss att hålla stränderna rena!

Kontakt:
kommun@kalmar.se